Under förra året skickade Gnosjö hjälper hjälpsändningar till Lettland, Ukraina och Syrien.
Under förra året skickade Gnosjö hjälper hjälpsändningar till Lettland, Ukraina och Syrien.
Foto: privat
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Aktivt år för Gnosjö hjälper


Gnosjö. Gnosjö hjälper har haft ett händelserikt år. Förutom de vanliga hjälpsändningarna till Lettland har man finansierat ett skolbygge i Kenya, skickat en försändelse till Syrien och försett nyanlända i kommunen med kläder.

Under 2015 skickade Gnosjö hjälper tolv hjälpsändningar till Lettland med kläder, sjukhussängar, rullstolar och mat direkt till äldreboenden, barnhem, sjukhus och skolor. Men man skickade även till Ukraina och till Syrien och skänkte 75 000 kronor som finansierade ett skolbygge i Kenya. Dessutom har man gjort hjälpinsatser på det lokala planet. Man har försett ensamkommande flyktingbarn med varsin uppsättning kläder och även skänkt kläder till bland annat flyktingboendet på High Chaparral. Boo Clenow, ordförande, ser positivt på att kunna hjälpa på hemmaplan.

– Det är ju en ny situation som vi naturligtvis måste ställa upp på. Det känns behjärtansvärt och väldigt bra.

Under året som gått har man också gjort en del upprustningar i både butiken och lagret. Omsättningen i butiken var under fjolåret drygt 3,3 miljoner kronor.

– Vi har haft en försiktig tillväxt de senaste åren, vilket vi är glada för, säger Boo Clenow.

Han märker tydligt att intresset för second hand har vuxit.

– En torsdag när vi öppnar kan det stå 50 personer i kö utanför. Vi har nästan konstant tre kassor öppna. Populariteten att handla har väsentligt ökat senaste tiden. För vår del gäller det mestadels kläder. Det är ju positivt, att vi är måna om naturen och tänker på vår miljö.

Stödet från bygden är också stort, menar han. Under 2015 fick verksamheten in 140 000 kronor i pengagåvor från företag och privatpersoner.

– Vi är mycket nöjda med året som gått. Tacksamheten bland våra mottagare är väldigt stor och vi har fått flera bevis på att hjälpen gör nytta.


Publicerad: 13. April 2016 08:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Västbo Andan

Startsidan just nu